Home  |  Veelgestelde Vragen
Steenproject

Tel. 0475-472813
info@steenproject.nl

IBAN: NL65 INGB 0004 3307 73

KvK 64923479
Btw NL1588.64.967.B01

 

Bereikbaarheid / openingstijden

Kan ik Steenproject bellen?
Ja. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9-17uur.

Wat zijn de openingstijden van Steenproject?
U kunt 7 dagen per week 24 uur per dag de offerte voor uw granieten keukenblad opmaken en bestellingen plaatsen via onze website! Showroombezoeken zijn op afspraak mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17uur en zaterdag tussen 9 en 13uur.


Heeft Steenproject ook een showroom?
Ja. Wij beschikken over een zeer modern ingerichte showroom gevestigd naast de productiehal met diverse voorbeeldbladen, kleurstalen en bijzondere randafwerkingen. Wel werken wij enkel op afspraak. U bent van harte welkom in onze showroom/productie in Belgie op 35km van de Nederlandse grens (nabij Eindhoven) nadat u telefonisch of per mail een afspraak heeft gemaakt. Vaak kunt u de volgende dag al terecht. Ook een korte rondleiding door de productiehal behoort bij interesse tot de mogelijkheden!


Inmeting / levering / montage


Wat is de levertijd van Steenproject?
De productietijd is gemiddeld 10 werkdagen. Zodra uw blad klaar is, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor bezorging of afhaling. Indien gewenst, kunnen wij uw blad (tegen betaling) ook komen plaatsen. Dit alles is ook 's avonds en in het weekend mogelijk. In overleg is een nog snellere productietijd soms mogelijk. Hieraan zijn wellicht extra kosten verbonden.

Wat zijn de bezorgkosten?
De kosten zijn binnen Nederland 50 euro (excl. btw). Als u op de Waddeneilanden woont, dan leveren wij in overleg. Als u in Belgie woont bedragen de bezorgkosten tevens 50 euro (excl. btw). Let op: wij bezorgen tot aan de eerste drempel/hoofdingang op de begane grond. U dient te assisteren of te zorgen voor assistentie bij het tillen van het keukenblad. Zie tevens "aflevering" in onze leveringsvoorwaarden op deze website.

Kan Steenproject mijn keukenblad inmeten?
Ja. Wij kunnen bij u komen inmeten. Dit raden wij zelfs aan! Onze inmeter kan tevens kleurstalen meenemen en u voorlichten over de eigenschappen van de verschillende producten. Een showroombezoek is dus in veel gevallen overbodig. Aan dit huisbezoek zijn bij bestellingen vanaf 1000 euro geen kosten verbonden! Het reguliere tarief is 50 euro (excl. btw). Zie tevens "inmeting" in onze leveringsvoorwaarden op deze website.

Kan Steenproject mijn keukenblad monteren?
Ja. Wij kunnen alle soorten en maten vakkundig komen monteren. De kosten voor montage hangen van verschillende factoren af, bijvoorbeeld van uw woonplaats, de locatie, het aantal bladdelen, of er een spoelbak gemonteerd moet worden enzovoort. Neem even contact met ons op, dan geven wij u van tevoren aan wat de kosten zullen zijn. Zie tevens "montage" in onze leveringsvoorwaarden op deze website.Betaalwijze / prijsstelling

Is de prijs op de offerte die ik zelf kan maken op de website inclusief bezorging/montage?
Nee, de prijs op de offerte is wat u betaalt als u zelf komt afhalen in onze productiehal. De kosten voor met name plaatsing hangen af van verschillende factoren, daarom staan deze niet in de offerte. Maar als u contact met ons opneemt, kunnen wij direct de kosten voor deze extra service voor u berekenen. Een gemiddelde keuken kost slechts 140 euro excl btw aan montagekosten.

Is de spoelbak bij de prijs inbegrepen en waar vind ik het complete assortiment spoelbakken?
Ja. De spoelbak is bij de prijs inbegrepen als u kiest voor de optie: uitsparing inclusief spoelbak. Indien u een spoelbak wenst die niet in de lijst op deze website voorkomt, kies dan bij het zelf berekenen voor de optie: alleen spoelbakuitsparing nodig. U kunt vervolgens zelf een spoelbak aanleveren of ons het gewenste type doorgeven waarna wij een concurrerende prijs zullen neerleggen voor de spoelbak.

Moet ik een aanbetaling doen?
Nee, een aanbetaling is bij ons niet noodzakelijk. U kunt de bladen contant betalen bij levering/montage, of het totaalbedrag 1 dag voor levering per bank overschrijven. Bij contante betaling dient u er rekening mee te houden dat wij niet over mobiele pinapparatuur beschikken.


Producteigenschappen / kwaliteit

Wat is de maximale lengte en breedte die Steenproject kan leveren?
Dit hangt af van de plaatafmetingen die wij aangeleverd krijgen vanuit de groeves. Als vuistregel kunt u aanhouden: Maximale lengte ongeveer 280 cm met uitschieters tot 330 cm voor sommige granietsoorten! Maximale breedte ongeveer 155 cm.


Kan ik ook zelf een plaat uitzoeken waaruit mijn keukenblad vervaardigd wordt?
In veel materialen hebben wij een grote voorraad staan bij onze productiehal. In tegenstelling tot veel handelsbedrijven die via internet verkopen kunt u bij ons ook daadwerkelijk langskomen en een plaat beoordelen alvorens wij deze verzagen tot uw toekomstige keukenblad. Het wordt immers een stukje van uw woning waar u de komende jaren dagelijks gebruik van gaat maken. Met name bij de zogenaamde 'wilde' kleuren graniet raden wij u dit aan.

Wat is het verschil tussen gepolijst, gezoet, leather en gebrand?
Een gepolijst oppervlak is een vlak, glad, spiegelend, hoogglans oppervlak. Een diepzwarte kleur toont dan echt als diepzwart. Gepolijst is het meest gebruiksvriendelijk en past bij elke stijl keuken. Een gezoet oppervlak is een vlak, zijdeglans (ook wel eiglans genoemd) oppervlak en maakt de kleur wat matter. Diepzwart toont dan als diep donkergrijs/lichtzwart. Gezoet is iets minder gebruiksvriendelijk, omdat vetvlekken en vingerafdrukken duidelijk zichtbaar zijn. Deze zijn overigens wel eenvoudig te verwijderen en hebben geen permanent karakter. Een leatherfinisch oppervlak is een ruw oppervlak dat vervolgens glad geborsteld is. Het bevat duidelijke oneffenheden maar is niet zo ruw en onderhoudsonvriendelijk als een gebrand blad. Ook de kleur van de steen komt meer naar boven. Een gebrand (anticato) oppervlak is ruw van structuur en maakt de kleur lichter. Een diepzwarte kleur met lichtere puntjes erin toont bijvoorbeeld als donkergrijs met lichtgrijze/witte vlekjes. Gebrand is het minst gebruiksvriendelijk vanwege de ruwheid. Vuil- en vetophopingen treden vrij snel op in de putjes. Regelmatig onderhoud is bij deze plaatafwerking dus noodzakelijk.

Komen de producten van Steenproject ook uit China?
Nee, Steenproject is niet alleen een handelsbedrijf, maar ook producent. Natuursteen uit China is zowel in duurzaamheid als kwaliteit van afwerking niet vergelijkbaar met het product gemaakt volgens de kwaliteitseisen zoals wij die hier gewend zijn. Bovendien zijn de platen vaak op kleur gebracht met boenwas en treden er door uv-straling of veroudering verkleuringen op. Iets dat onze granieten na 20 jaar nog niet zullen vertonen.

Overige vragen?
Bel of mail ons voor een antwoord op uw vraag indien deze hierboven nog niet vermeld staat.